24 september: Presentatie Methodiek Trotse Zonen Trotse Vaders

Presentatie Methodiek Trotse Zonen Trotse Vaders

24 september 2012

17.30 – 20.00

Utrechtse School

Wittevrouwenkade 4

3512 CR Utrecht

In het afgelopen jaar zijn we hard bezig geweest met het ontwikkelen en uitvoeren van Trotse Zonen Trotse Vaders. Pilots hebben plaatsgevonden bij Cardea Jeugdzorg in Leiden, Praktijkschool Westfriesland en de Utrechtse School. Met gepaste trots presenteren we nu de resultaten en de methodiek, zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Betrokkenheid van vaders is belangrijk voor het welzijn en de schoolprestaties van kinderen, en draagt bij aan het voorkomen van problemen. Vaders worden in Trotse Zonen Trotse Vaders bewust gemaakt van hun rol als opvoeder en rolmodel, en gesteund in het vormgeven hiervan. Zonen worden gesteund in hun ontwikkeling tot man en mogelijk toekomstig vader. Trotse Zonen Trotse Vaders richt zich op het ontwikkelen van positieve vormen van mannelijkheid, waarin ruimte is om je als man en als mens te ontplooien.

 Op de dag van de presentatie vindt ’s middags van 14.30 – 15.30 een interessante theatervoorstelling plaats op de Utrechtse School: 4 Fighting Nordin van Boumadian Jaghi. Meer informatie over deze voorstelling vindt u onderaan deze mail. Geïnteresseerden kunnen de voorstelling bezoeken maar moeten zich dan wel van tevoren aanmelden via r.joolen[at]utrechtseschool.nl

 Programma:

17.30 Inloop met eten gemaakt door leerlingen van de Utrechtse School

18.00 Inhoudelijk programma met presentaties over Trotse Zonen Trotse Vaders bij de verschillende organisaties en overhandiging van de methodiek aan Lauk Woltring.

19.30 Gelegenheid tot netwerken

20.00 Einde

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, u kunt zich aanmelden via contact[at]jensvantricht.nl

Trotse Zonen Trotse Vaders is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds.

 

4 Fighting Nordin

In de voorstelling ‘4 Fighting Nordin’ ga ik op zoek naar het leven en de drijfveren van de, te jong en dramatisch om het leven gekomen, Nederlands-Marokkaanse bokser Nordin Ben Salah. Tegelijkertijd onderzoek ik mijn eigen ambitie om het te maken als mens en als acteur, en toon ik hoe de bokser mij daarbij inspireert. Er is geen makkelijke weg, alleen de moeilijke weg brengt je verder…

Een stoere, bewegelijke voorstelling, vol emotionele en poëtische momenten, in een hartstochtelijke speelstijl neergezet.Ik ontwikkelde met Fighting Nordin mijn eerste eigen voorstelling. In Fighting Nordin vertel ik over mijn leven als acteur, mijn jeugd in Marokko en over mijn komst naar Nederland als 11-jarige. Daar ontdekte ik Nordin Ben Salah en zag ik de overeenkomst met mijn eigen levensverhaal. De vechtersmentaliteit en het doorzettingsvermogen van Nordin waren een grote inspiratiebron om antwoorden te vinden op de vraag hoe je je dromen kunt verwezenlijken.

 

Biografie Boumadian

Acteur/schrijver Boumadian Jaghi, geboren in 1979 Nador, Marokko. Sinds zijn elfde jaar in Nederland. Twee talen, Berbers en Nederlands. Twee zielen: die van stadsjongen en die van kind uit de heuvels van de Riff. Debuteerde 12 jaar geleden in het theater met de monoloog Aladin, een kindervoorstelling, en in 2001 voor de camera in de korte film Come Back Jim Taihuttu. Sindsdien heeft hij een rollen gespeeld in talloze toneelstukken, films en t.v. programma’s. Hij is niet bang van tekst – hij vertolkte Bernhard, Ionesco, Coetzee… Maar in de jaren heeft zijn acteren een sterke fysieke kant gekregen. Van beide legt hij in 4FN een overtuigende proeve af.

In de voorstelling ‘4 Fighting Nordin’ gaat acteur Boumadian Jaghi op zoek naar het leven en de drijfveren van de, te jong en dramatisch om het leven gekomen, Nederlands-Marokkaanse bokser Nordin Ben Salah. Tegelijkertijd onderzoekt Jaghi zijn eigen ambitie om het te maken als mens en als acteur, en toont hij hoe de bokser hem daarbij inspireert. Er is geen makkelijke weg, alleen de moeilijke weg brengt je verder…

Een stoere, bewegelijke voorstelling, vol emotionele en poëtische momenten, in een hartstochtelijke speelstijl neergezet. Meer info over de voorstelling kunt u vinden op mijn website .

Fighting Nordin is een herkenbaar verhaal voor een breed publiek, maar is door de thematiek ook heel geschikt voor jongeren (12+). De regie is van Karim el Guennounni (van de Varkensfabriek). Ik wil de voorstelling graag nog vaker spelen. Ik hoop hierbij u interesse te hebben gewekt en ik zie u graag bij de voorstelling.

Informatie:

Boumadian Jaghi

www.4fn.nl