Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie Jens van Tricht

29 mei 2018 @ 6:30 pm - 9:00 pm

Waarom feminisme goed is voor mannen

deBuren, Atlas Contact, Furia, RoSa en Men Engage Vlaanderen ontvangen Jens van Tricht voor een gesprek onder leiding van journalist Jozefien Daelemans (Charlie Magazine) over de lancering van zijn boek Waarom feminisme goed is voor mannen.

‘Ik ben feminist en geloof dat feminisme goed voor mannen is.’ Aan het woord is Jens van Tricht, wegbereider van de mannenemancipatie in Nederland. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang geëist tot domeinen die voorheen aan mannen waren voorbehouden, maar op het gebied van de mannenemancipatie bleef het opvallend stil. Toch worden ook mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Want ‘echte mannen’ moeten nog altijd stoer zijn, zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk. Ze moeten hard werken, mogen niet huilen en geen kwetsbaarheid tonen. Zulke waardeoordelen en stereotiepe denkbeelden belemmeren veel mannen om ten volle zichzelf te zijn. Dat heeft ook op maatschappelijk niveau destructieve gevolgen.

Waarom feminisme goed is voor mannen biedt een nieuw, hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid. Het laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een betere wereld en wat ze daarbij zélf te winnen hebben. Van Tricht schrijft een prikkelend pleidooi voor meer menselijkheid: de vrijheid voor ieder mens om los te breken uit beperkende verwachtingen en al zijn of haar talenten te benutten.

Reserveer een plek.

Gegevens

Datum:
29 mei 2018
Tijd:
6:30 pm - 9:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

deBuren
Leopoldstraat 6
Brussel, België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
29 mei 2018
Tijd:
6:30 pm - 9:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

deBuren
Leopoldstraat 6
Brussel, België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie