Toffe Jongens

Toffe Jongens – Sterk genoeg om aardig te zijn

Een fysieke training in communicatie en conflictpreventie, voor jongens en professionals in het basis- en middelbaar onderwijs, in welzijn, hulpverlening en opvoeding.

Geweld is een groot maatschappelijk probleem. Vaak wordt gesproken over zinloos geweld. Maar als het zinloos is, waarom wordt het geweld dan gepleegd? Voor de plegers zijn er blijkbaar redenen die ertoe doen. Welke zijn dat? Wat is de zin van geweld voor plegers? Waarom zijn de plegers van geweld zo vaak jongens? Welke rol speelt geweld in het leven van jongens? Wat hebben geweld en mannelijkheid met elkaar te maken?

Toffe Jongens is een seksespecifieke training in sociale vaardigheden. In Toffe Jongens worden jongens op een fysieke, mentale en emotionele manier bewust gemaakt van zichzelf en hun relatie tot anderen. Aan de hand van fysieke oefeningen, gesprekken, huiswerkopdrachten en beeldmateriaal wordt het zelfbewustzijn vergroot. Daarmee vergroten de jongens hun repertoire aan handelingsmogelijkheden in verschillende situaties. Er is meer mogelijk dan ‘fight or flight’ als je stevig in je schoenen staat.

Toffe Jongens combineert de psycho-fysieke aanpak van het Rots&Water Programma met visueel-cognitieve reflectie op beeldvorming aan de hand van de video ‘Tough Guise’, en vermengt dit met geweldloze communicatietechnieken, Tai Chi, en inzichten uit genderstudies.

[nggallery id=2]